Ingredience
- 4 středně velké kusy černého kořene
- 4 velké polévkové lžíce lučiny nebo přírodního tvarohu
- pár kapek citronu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Černý kořen je bohužel v dnešní době hodně opomíjený. My ho dřív na zahradě pěstovali a letos jsme se konečně zase dostali k tomu, abychom si ho dali na zahradu. Pár rad, tipů a celkově o jeho využití už pro vás chystám do samostatného článku, ale tento recept na rychlou a jednoduchou pomazánku vám dám hned 🙂
Vůbec se nemusíte bát černý kořen vyzkoušet. Má skutečně výtečnou chuť a není potřeba ho nějak zbytečně dochucovat.
Jak si připravit pomazánku z černého kořene
Černý kořen důkladně umyjeme a škrabkou oškrábeme, až zůstane čistý kořen (bílý). Nastrouháme na hrubém struhadle a lehce osolíme. Přidáme lučinu, nebo přírodní tvaroh, promícháme a zakapeme pár kapkami citronu. Můžeme nechat už tak, nebo ještě přidat čerstvě pomletý pepř několika barev.
Nejlépe chutná na čerstvé domácí pečivo 🙂
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
75
0
100