Ingredience
- 350 g jablek (oloupané, vykrájené jádřince)
- 4 vejce
- 85 g třtinového cukru
- 100 ml slunečnicového oleje
- 180 g špaldové mouky jemně mleté
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička perníkového koření
Jít na zahradu, posbírat popadaná jablka a upéct z nich dobrý koláč. Přesně to jsou za mě ideální střípky podzimu. Ochutnáte je také?
Upečte si rychlou buchtu plnou jablek
V míse prošleháme vejce s cukrem. Směs musí být krásně hustá. Postupně vmícháme olej a až poté přidáváme všechny suché ingredience (ideálně prosít přes sítko).
Jablka očistíme, umyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Přisypeme do těsta a vařečkou promícháme.
Těsto dáme do formy (průměr 23 cm), kterou jsme si předem buď vymazali a vysypali nebo vyložili pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C zhruba 40 minut.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.
Dejte vědět svým přátelům...
86.666666666667
0
100
30