Ingredience
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 50 g čerstvého droždí
- 2 vejce
- strouhanka
- špetka soli
- špetka majoránky
- 1 stroužek česneku
- mléko
Tyto knedlíčky nám dělávala babička, když jsem byla malá. Říkáme jim kvasnicové, protože u nás se droždí říká právě kvasnice. Dodnes, když se udělají do polévky, tak “bojujeme”, kdo jich bude mít více – ano, až tak moc jsou dobré. A jako bonus věřte, že droždí obsahuje vitaminy B a je i zdrojem bílkovin.
Postup:
Na rozpáleném oleji rozpustíme droždí (musíme neustále míchat!) – čekáme, až se zcela rozpustí a následně až se opět spojí. Odstavíme z plotny, necháme zchladnout. Následně přidáme vejce, prolisovaný česnek, špetku soli, majoránky a kapku mléka na zjemnění.
Postupně přisypáváme strouhanku dle potřeby – směs nesmí být tuhá, aby šly lehce tvarovat knedlíčky. Jakmile máme smícháno, vytvarujeme v ruce knedlíčky, které zavařujeme např. do vývarů nebo zeleninových polévek.