Ingredience
- 85 g namletého máku
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 130 g másla
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce medu
- špetka soli
- Mandle, sušené třešně/višně
Další druh vánočního cukroví, který se obejde bez rafinovaného cukru a navíc obsahuje mák, což je opravdový rekordman v obsahu vápníku.
Příprava makových oček – vánoční cukroví bez cukru 🙂
Z máku, mouky, změklého másla (může být téměř rozpuštěné), vajec, medu a špetky soli vypracujeme hladké těsto.
Necháme 30 minut uležet, a poté tvarujeme stejně velké kuličky “očka”, které si dáváme na plech s pečícím papírem. Kuličky podélně rozřízneme nožem a do vzniklého otvoru vložíme buď mandli nebo sušenou třešni.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu 12-14 minut (záleží také na velikosti “oček”).
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥