Ingredience
- 4 stonky rebarbory
- 1 jablko
- 100 g mandlí
- 100 g ovesných vloček
- 100 g pohankových vloček
- 250 g tvarohu
- 100 g bílého jogurtu
- 1/2 vanilkového lusku
- třtinový cukr
- lístky meduňky
Podtitul by mohl znít “Tak trochu jinak”, protože příprava není klasická. Vše se spojí až při servírování a vypadá spíše jako takový rebarborový pohár s ovesnými vločkami a mandlemi. A dole na vás čeká bonus v podobě tvarohu, jogurtu a vanilky.
Postup přípravy kramblu:
Rebarboru důkladně umyjeme a očistíme. Nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Jablko umyjeme a nakrájíme na malé kousky i se slupkou (samozřejmě bez jadýrek :-)).
Rebarboru s jablkem si dáme do jedné nádoby na pečení. Lehce posypeme cukrem (můžeme použít i med) a promícháme.
Do druhé nádoby na pečení nasypeme vločky a mandle. Pečeme zároveň na 200 °C po dobu zhruba 20 minut.
Tvaroh smícháme s jogurtem a dření z vanilkového lusku. Dosladit můžeme, ale není to nutné.
Plníme do sklenic ve vrstvách a dozdobíme lístky meduňky. Můžeme dát i do uzavíratelné sklenice a vzít si do práce nebo školy na svačinu.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Kategorie
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100