Ingredience
- 150 g másla
- 100 g medu
- 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátu
- 2 vejce
- 225 g hladké mouky
- 225 g špaldové mouky hladce mleté
- 1 bio vanilkový cukr
Domácí sušenky, tím děti a nejen děti vždy potěšíte, to mi věřte. Tyto jsem vymyslela speciálně, protože jsem chtěla otestovat nové vykrajovátko, které se hodí na ozdobení misky nebo hrnečku. Třeba k domácí zmrzlině. Můžete je použít ale také jako vánoční cukroví.
Postup:
Mouky prosejeme s práškem do pečiva do mísy. Máso nakrájíme na kousky a promneme společně s mouku prsty, až vznikne drobenka.
Vejce rozšleháme s medem a vanilkovým cukrem vidličkou (med používáme lehce tekutý).
V mouce vytvoříme jamku, do které nalijeme vejce s medem a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice přes noc.
Druhý den vytáhneme zhruba 30 minut před pečením, aby těsto povolilo a šlo lehce vyválet. Vyválíme si vždy plát zhruba 0,5 cm tlustý a vykrajujeme.
Pečeme na 170 °C dozlatova.