Krůtí medailonky v bylinkové krustě

100%

Porcí

6

Příprava

10 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 600 g krůtích prsou
  • 3 velké lžíce lněného semínka
  • 5 lžic strouhanky
  • 1 zarovnaná lžíce hrubozrnné soli
  • 2 vejce
  • snítka tymiánu a rozmarýnu
  • petržel kudrnka

Postup:

V mixéru rozmixujeme bylinky, lněné semínko, strouhanku a sůl. Maso si lehce naklepeme, pokud jsou větší kousky, jinak necháme být. Obalíme jej v rozkvedlaném vajíčku a strouhance, kterou jsme si připravili.

Klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, zhruba 10-15 minut z každé strany (záleží na tloušťce a velikosti masa, raději průběžně kontrolujeme).

Můžeme podávat například s kuskusem (základní příprava) a ozvláštnit třeba lžící čatní (např. švestkové s jablky).

kruti-maso

bylinky-kruti-maso

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->