Ingredience
- 600 g krůtích prsou
- 3 velké lžíce lněného semínka
- 5 lžic strouhanky
- 1 zarovnaná lžíce hrubozrnné soli
- 2 vejce
- snítka tymiánu a rozmarýnu
- petržel kudrnka
Postup:
V mixéru rozmixujeme bylinky, lněné semínko, strouhanku a sůl. Maso si lehce naklepeme, pokud jsou větší kousky, jinak necháme být. Obalíme jej v rozkvedlaném vajíčku a strouhance, kterou jsme si připravili.
Klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C, zhruba 10-15 minut z každé strany (záleží na tloušťce a velikosti masa, raději průběžně kontrolujeme).
Můžeme podávat například s kuskusem (základní příprava) a ozvláštnit třeba lžící čatní (např. švestkové s jablky).
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100