Ingredience
- 2 polévkové lžíce másla
- pár kapek olivového oleje
- 4+1 stroužky česneku
- 8 větších brambor
- 700 ml hovězího vývaru
- čerstvě mletý pepř a sůl
- krutony
- petželová nať
Česnečka k zimě patří, a aby to nebyla pořád dokola jen ta stará dobrá klasika, tak si můžete jako my vyzkoušet krémovou verzi. Když se vrátíte z bruslí, lyží nebo zimní procházky, parádně vás všechny zahřeje!
Uvařte si jemnou krémovou česnečku
Stroužky česneku oloupeme. 4 nakrájíme na kousky, poslední si necháme zatím bokem. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky.
Rozpálíme si hrnec, na něm rozpustíme máslo a pár kapek olivového oleje a orestujeme česnek. Pořád ale mícháme, aby se nám nepřipálil. Pak přisypeme brambory, zalijeme vývarem, jen lehce osolíme a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké.
Prolisujeme poslední pátý stroužek česneku, rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutnáme, jestli je potřeba polévka dosolit. Lehce opepříme, promícháme a můžeme podávat s čerstvými krutonky a nasekanou petrželovou natí.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.