Čočkový salát
- 100 g čočka tří barev (červená, černá a zelená)
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1 menší červené cibule
- 6 sušených rajčat v olivovém oleji
- cca 1/2 lžičky čerstvě mleté soli
- špetka čerstvě mletého barevného pepře
- nasekaná petrželová nať
losos
- 2 filety lososa
- pár kapek olivového oleje
- čerstvě mletá sůl
- pár kapek citronu
Milujete saláty a nechcete se jich vzdát ani teď na podzim a v zimě? A co byste řekli na teplý salát z čočky, pečené zeleniny a kousek lososa k tomu? Že to zní dobře? Zní! A ještě lépe chutná. ♥
Připravte si teplý salát s lososem
Jako první si dáme vařit čočku. Trojbarevnou směs koupíme běžně v obchodě, nebo si ji můžeme namíchat doma z vlastních zásob. Propláchneme ji vodou a dáme vařit do lehce osolené vody, až bude měkká.
Na plech nakrájíme na kostičky opláchnutou červenou a žlutou papriku a také červenou cibuli. Vše lehce osolíme a opepříme. Vedle můžeme položit filety lososa, které lehce zakápneme citronem, olivovým olejem a lehce osolíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C po dobu cca 15-20 minut.
Uvařenou čočku dáme okapat.
Po vytažení z trouby smícháme uvařenou čočku, upečenou zeleninu a nakrájená sušená rajčata. Zakápneme olejem ze sušených rajčat, přimícháme nasekanou petrželovou nať a můžeme podávat. Na talíř nandáme porci salátu a na ni upečeného lososa.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).