Ingredience
- máslo na vytření formiček
- švestky
- med
Drobenka
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 120 g másla
- 80 g třtinového cukru
- 150 g mandlové lupínky
Léto bez švestek si nedovedu představit. Letos zatím sklízíme ve velkém. Naštěstí když mrzlo, tak u nás stromy ještě nekvetly, takže to úrodo neohrozilo. Dá se říct, že by to chtělo dokonce větve podepřít, aby tu tíhu plodů unesly. Každý den tak můžeme děkovat za tak bohaté dary. Někdo se těší na slivovici a já na spoustu švestkových koláčů :-)) Inu každý má něco.
Jak si připravit krambl ze švestek
Rozehřejeme troubu na 180-200 °C.
Švestky důkladně umyjeme a vypeckujeme. Necháme je rozpůlené.
Misky lehce vytřeme máslem. Švestky rozdělíme do misek, zakapeme rovnoměrně medem. V míse si připravíme drobenku smícháním všech ingrediencí (kromě mandlových lupínků). Posypeme švestky přidáme lupínky a dáme do trouby. Pečeme zhruba 25-30 minut.
Podáváme ještě teplé (ne horké). Můžeme přidat domácí šlehačku/jogurt a lístky meduňky/máty.
A pokud už vám švestky došly, tak si můžete udělat třeba jablečný krambl.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100