Švestkový krambl

100%

Příprava

10 min

Vaření

25-30 min

Hlasuj

Ingredience

  • máslo na vytření formiček
  • švestky
  • med

Drobenka

  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g celozrnné žitné mouky
  • 120 g másla
  • 80 g třtinového cukru
  • 150 g mandlové lupínky

Léto bez švestek si nedovedu představit. Letos zatím sklízíme ve velkém. Naštěstí když mrzlo, tak u nás stromy ještě nekvetly, takže to úrodo neohrozilo. Dá se říct, že by to chtělo dokonce větve podepřít, aby tu tíhu plodů unesly. Každý den tak můžeme děkovat za tak bohaté dary. Někdo se těší na slivovici a já na spoustu švestkových koláčů :-)) Inu každý má něco.

Jak si připravit krambl ze švestek

Rozehřejeme troubu na 180-200 °C.

Švestky důkladně umyjeme a vypeckujeme. Necháme je rozpůlené.

Misky lehce vytřeme máslem. Švestky rozdělíme do misek, zakapeme rovnoměrně medem. V míse si připravíme drobenku smícháním všech ingrediencí (kromě mandlových lupínků). Posypeme švestky přidáme lupínky a dáme do trouby. Pečeme zhruba 25-30 minut.

Podáváme ještě teplé (ne horké). Můžeme přidat domácí šlehačku/jogurt a lístky meduňky/máty.

A pokud už vám švestky došly, tak si můžete udělat třeba jablečný krambl.

 

crambl_svestkovy letni_recept_dezert recepty_pro_deti letni_dezert_pro_deti

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100