Ingredience
- 3 červená jablka
- 2 hrušky
- 2 větší cibule
- 100 ml octa
- 350 ml vody
- několik lístků máty
- 4 velké lžíce medu
- 1,5 lžičky soli
Tato dobrota je výtečná k pečeným masům. Dělám větší množství s tím, že část se spotřebuje ihned ten den a zbytek si můžete sterilovat do skleniček (15 minut při 80 °C – takto Vám vydrží zhruba měsíc).
Postup:
Jablka a hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Vše nasypeme do hrnce a zalijeme octem a vodou a přidáme mátu. Vaříme na mírném plameni a průběžně mícháme.
Jakmile se voda s octem téměř vyvaří, přidáme med a sůl. Promícháme a vaříme ještě 10 minut.
V této fázi oddělíme část pro děti a do zbytku přidáme špetku chilli, opět promícháme a ze 3 minuty necháme vařit.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100