Dýňové rizoto

85%

Porcí

5

Hlasuj

Like 17

Ingredience

  • 1 (cca 800 g) dýně hokaido
  • 350 g rýže Arborio
  • 80 g másla
  • 2 cibule
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 100 g parmazánový sýr Grand Moravia
  • sůl
  • tymián

Toto dýňové rizoto je tak jemné a chutné, že si ho doma jistě oblíbíte stejně jako my.

Děti navíc milují barevná jídla, takže věřím, že tato oranžová zaujme.

Připravte si zeleninové rizoto z dýně hokaido

V pánvi nebo větším hrnci rozehřejeme máslo, na kterém budeme 5 minut opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, kterou jsme důkladně omyli, vydlabali dužinu a nakrájeli na malé kostky. Dýni lehounce osolíme a necháme opékat zhruba 10 minut. Stále hlídáme a mícháme.

Mezi opékáním si necháme ohřát kuřecí vývar (ideálně pokud máme k dispozici domácí).

Přidáme rýži, promícháme s dýní a postupně budeme přilívat vývar – vždy jak se vyvaří, přilijeme další. Hlídáme a mícháme, aby se nic nepálilo.

Než rýže změkne, bude to trvat zhruba 20-30 minut. Nakonec ochutnáme, zda je třeba dosolit, ale pokud máme slaný kuřecí vývar, nebude již třeba.

Vmícháme 50 g jemně nastrouhaného sýra, zbylých 50 g si nastrouháme na hoblinky, kterými můžeme rizoto ozdobit. K ozdobení můžeme přidat i čerstvý tymián.

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.2

zeleninove rizotodýňové rizoto

dynove-rizoto rizoto-s-dyni

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
85 0 100
-->