Ingredience
- 1 (cca 800 g) dýně hokaido
- 350 g rýže Arborio
- 80 g másla
- 2 cibule
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 100 g parmazánový sýr Grand Moravia
- sůl
- tymián
Toto dýňové rizoto je tak jemné a chutné, že si ho doma jistě oblíbíte stejně jako my.
Děti navíc milují barevná jídla, takže věřím, že tato oranžová zaujme.
Připravte si zeleninové rizoto z dýně hokaido
V pánvi nebo větším hrnci rozehřejeme máslo, na kterém budeme 5 minut opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, kterou jsme důkladně omyli, vydlabali dužinu a nakrájeli na malé kostky. Dýni lehounce osolíme a necháme opékat zhruba 10 minut. Stále hlídáme a mícháme.
Mezi opékáním si necháme ohřát kuřecí vývar (ideálně pokud máme k dispozici domácí).
Přidáme rýži, promícháme s dýní a postupně budeme přilívat vývar – vždy jak se vyvaří, přilijeme další. Hlídáme a mícháme, aby se nic nepálilo.
Než rýže změkne, bude to trvat zhruba 20-30 minut. Nakonec ochutnáme, zda je třeba dosolit, ale pokud máme slaný kuřecí vývar, nebude již třeba.
Vmícháme 50 g jemně nastrouhaného sýra, zbylých 50 g si nastrouháme na hoblinky, kterými můžeme rizoto ozdobit. K ozdobení můžeme přidat i čerstvý tymián.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.2