Těsto
- 1/3 hrnku cukru krupice
- 1 vejce
- 250 g bílého jogurtu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 4-5 sladkých jablek
Drobenka
- 6 polévkových lžic hrubé mouky
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 lžíce třtinového cukru
- 40 g másla
Jako první si rozehřejeme troubu na 180 °C (horní a spodní ohřev).
Kulatou koláčovou formu vyložíme papírem.
Jablka důkladně umyjeme, vykrojíme jádřince a případné nehezké kousky. Nastrouháme je na hrubém struhadle.
V míse smícháme cukr, vejce a bílá jogurt. Pak přisypeme polohrubou mouku, prášek do pečiva a vymícháme těsto.
V menší míse smícháme ingredience na drobenku. Máslo nakrájíme na menší kousky, aby se nám drobenka lépe míchala. Nejdřív promícháme vidličkou, pak promneme ručně.
Do koláčové formy nalijeme těsto, uhladíme, posypeme jablky a jako poslední přidáme drobenku.
Dáme péct do trouby zhruba na 30 minut.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
88.888888888889
0
100