Ingredience
- 4 vejce
- slanina nebo šunka (s vysokým podílem masa)
- zhruba 6 lžic parmazánový sýr Grand Moravia
- máslo
- špetka soli
- 1 lžička sušeného nebo pár lístečků čerstvého tymián
- nasekaná pažitka
Postup:
Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme buď šunkou nebo slaninou (pro děti zvolíme šunku, pro dospělé klidně slaninu).
Oddělíme žloutky od bílků – žloutek vyklopíme do zapékací misky, bílky dáme do mísy, přidáme špetku soli a vyšleháme v sníh.
Nastrouháme na jemném struhadle sýr a lehce vmícháme společně s tymiánem do sněhu.
Na žloutek dáme skutečně jen špetku soli a nandáme sníh.
Pečeme na 180 °C, povrch lehce zhnědne, toho se nemusíme bát. Hlídáme vnitřek – zkusíme špejlí, zda není žloutek ještě tekutý (jakmile vidíme, že žloutek již není tekutý, vyndáme z trouby a necháme 3 minuty dojít).
Ozdobíme pažitkou a podáváme ještě teplé. Raději pomocí lžíce vejce vyndáme, aby nehrozilo popálení o zapékací misku.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100