domácí granola

Domácí granola s čokoládou a malinami

Příprava

10 min

Vaření

25 min

Hlasuj

Ingredience

  • 500 g jemných ovesných vloček
  • 100 g dýňových semínek
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 50 g bílého sezamu
  • 25 + 25 g lyofilizovaných malin
  • 50 g medu
  • 80 g kokosového oleje
  • 80 g hořké čokolády

Co že je granola vůbec zač?

Předpokládám, že jste o ní už určitě slyšeli, případně si na ní doma i pochutnáváte. Když bych to hodně zjednodušeně řekla, tak je to zapečené müsli. Respektive základ mívají většinou stejný – vločky, ale s tím rozdílem, že granola se peče s nějakým tukem v troubě. Takže pak krásně křupe.

Na internetu najdete spoustu receptů a postupů. Není se čemu divit. Do základu můžete přidat různé druhy semínek, ořechů, ovoce i čokolády. A pokaždé tak v kuchyni vykouzlit jinou dobrotu. Já tentokrát sáhla po malinách, protože ty naše nejmladší doslova žere. A doplnila je o hořkou čokoládu a semínka.

Upečte si domácí granolu

Troubu si předehřejeme na horkovzduch na 150 °C.

V míse smícháme vločky, semínka a 25 g malin.

V kastrolku rozpustíme kokosový olej a med a zamícháme do sypké směsi.

Vše důkladně promícháme a rozvrstvíme na plech s pečícím papírem. Dáme do trouby na 10 minut.

Plech pak vytáhneme, vše promícháme a vrátíme na dalších 10 minut do trouby.

Opět promícháme a přisypeme část čokolády (stačí cca 1/3). Vrátíme na posledních 5 minut do trouby.

Po vytažení necháme zcela vychladnout a až pak vmícháme zbylou čokoládu a 25 g malin.

Uchováváme v dobře těsnící dóze.

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.

co je to granolapečené musliořechová granolarecept snídaněsnídaně pro dětigranola receptsnídaně pro děti postup-granola

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0