řepový krém

Polévka z červené řepy

Porcí

6

Příprava

8 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 lžíce ghee
  • 2 menší cibule
  • 4 menší mrkve
  • 2 středně velké červené řepy
  • 3 středně velké brambory
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 550 ml vody

Hustá, krémová, s vůní podzimu. Přesně taková je tato polévka z červené řepy a dalších sezonních dobrot.

Uvařte si krémovou polévku, která vás zahřeje

Jako první si očistíme a umyjeme všechnu zeleninu. Mrkev, řepu, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Rozpálíme si hrnec, rozpustíme ghee a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.

Přidáme mrkev a červenou řepu a průběžně asi 3 minuty mícháme. Pak směs posypeme solí, mletou paprikou, přidáme protlak a jen lehce promícháme.

Přisypeme brambory, vše zalijeme vodou a necháme vařit, dokud není všechna zelenina měkká.

Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a dle libosti případně doředíme.

Při podávání dozdobíme sezamem a kořením na zeleninu (případně čerstvými bylinkami).

Dobrou chuť!

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.

koření do polévkykrémová polévkapolévka pro dětipodzimní polévkazeleninová polévka

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100 0