Ingredience
- 1 lžíce ghee
- 2 menší cibule
- 4 menší mrkve
- 2 středně velké červené řepy
- 3 středně velké brambory
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička soli
- 70 g rajčatového protlaku
- 550 ml vody
Hustá, krémová, s vůní podzimu. Přesně taková je tato polévka z červené řepy a dalších sezonních dobrot.
Uvařte si krémovou polévku, která vás zahřeje
Jako první si očistíme a umyjeme všechnu zeleninu. Mrkev, řepu, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Rozpálíme si hrnec, rozpustíme ghee a orestujeme na něm nakrájenou cibuli.
Přidáme mrkev a červenou řepu a průběžně asi 3 minuty mícháme. Pak směs posypeme solí, mletou paprikou, přidáme protlak a jen lehce promícháme.
Přisypeme brambory, vše zalijeme vodou a necháme vařit, dokud není všechna zelenina měkká.
Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem a dle libosti případně doředíme.
Při podávání dozdobíme sezamem a kořením na zeleninu (případně čerstvými bylinkami).
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.