Ingredience
- 1 lžíce ghee
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky mleté
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 500 g mletého masa (směs vepřové a hovězí)
- sůl a pepř
- 250 ml hovězího vývaru
- 400 g rajčat v konzervě
- 400 g fazolí v konzervě (mix)
- 100 g kukuřice
- 1 lžíce třtinového cukru
V klasickém Chilli con carne nesmí logicky chybět chilli. To jsem skrz naši nejmladší vynechala a stejně tak i čokoládu, která v jídle zase nechutná Petrovi. 🙂 No a když si vezmu, že místo mletého hovězího masa mám směs s vepřovým, tak tu máme najednou jiný recept.
Jako přílohu doporučuji vařenou rýži nebo rozpečenou tortillu.
Ochutnejte dětské chilli con carne
Rozpálíme větší pánev. Rozpustíme ghee a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme nadrobno nakrájený česnek, mletou papriku, mletou skořici a kmín. Vše minutu mícháme, a pak hned přidáme mleté maso. To lehce osolíme a opepříme, promícháme, aby se maso zatáhlo. Pak směs zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.
V této fázi přidáme konzervovaná rajčata, posypeme je třtinovým cukrem a opět promícháme. Přikryjeme poklicí a dusíme dalších 15 minut.
Jako poslední přidáme fazole a kukuřici, aby se nerozvařily. Teď necháme podusit jen 5 minut a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů, recenzí a reels receptů.