Pikantní kuřecí kousky

50%

Porcí

5

Hlasuj

Pikantní verze příprava

  • 5 polévkových lžic omáčky hot tacos
  • 5 polévkových lžic omáčky sweet chilli
  • 15 polévkových lžic domácího (kupovaného kvalitního) kečupu
  • 5 polévkových lžic olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kg kuřecího masa (prsa)
  • čerstvě mletý pepř a sůl

Dokončení

  • cca 300 g kukuřičných lupínků
  • olivový olej

Příloha

  • 3 vařené kukuřice
  • bramborovo-celerová kaše

Další z receptů pro nás dospělé. Zvláště ti, co mají rádi pikantní jídla, si určitě pochutnají. I když nebojte, ani na děti jsem nezapomněla.

Každopádně po tom, co Violka snědla dva svoje kousky, tak se tajně přikradla do kuchyně a “hlavně nenápadně” si vzala i pikantní kousek. U nás se totiž běžně nedělají klasické řízky, takže tenhle oběd byl něco jako sváteční. Pak když má Violka řízek ve školce, tak chválí paní kuchařku až do nebes. Nebo když jsme někde na návštěvě a náhodou jsou řízky, tak to vypadá, jako bych jim je doma nikdy neudělala. A ono je to vlastně pravda, protože když už jsou u nás řízky, tak je dělá moje mamka. Abych si tedy lehce “napravila reputaci”, udělala jsem alespoň tuto odlehčenou variantu, která měla skutečně veliký úspěch.

Postup přípravy:

Večer předem si připravíme omáčku. Do mísy dáme hot tacos, sweet chilli, kečup, olivový olej a prolisovaný česnek. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, odděláme si bokem část, kterou nechceme pikantní. Zbytek masa lehce osolíme a opepříme a všechny kousky obalíme v omáčce. Necháme v míse, přikryjeme alobalem a dáme do lednice do druhého dne.

Oddělané maso, které nebude pikantní stačí lehce osolit a potřít bílým jogurtem. Stejně jako pikantní verzi dáme do mísy, přikryjeme a dáme do lednice do druhého dne.

Druhý den si nameleme kukuřičné lupínky. Meleme tak, aby jsme neměli úplný prášek, ale zůstaly i malé kousky. Dáme do mísy a obalujeme maso. Nejdříve si obalíme maso v jogurtu, pak teprve pikantní verzi. Skládáme na plech (můžete použít i pečící papír). Není potřeba obalovat ještě ve vajíčku a mouce, i když se pak může stát, že vám sem tam odpadne malý kousek křupinek, ale není to nic tragického. Lehce pokapeme olivovým olejem a můžeme dát péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme, dokud křupinky nezezlátnou a maso není hotové. Opravdu u kuřecího masa raději rozkrojte jeden kousek, aby jste zkontrolovali propečení. Doba pečení záleží na velikosti kousků. Malé kousky budou samo sebou propečené rychleji.

Příloha:

Jako přílohu jsem zvolila bramborovo-celerovou kaši. Uvařila jsem klasicky brambory a celer v poměru 2:1. Rozmixovala s plátkem másla a nastrouhala zhruba 50 g parmazánu. K tomu jsem ještě uvařila 3 kukuřičné klasy, které jsem nakrájela vždy na 4 kousky.

kureci-stripsy-recept bramborovo-celerova-kase kukurice-varena recept-oslava-kureci kureci-pikantni-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100