Ingredience
- zralá rajčata
- česnek
- sůl
- bazalka
- tymián
- slunečnicový olej
O sušičce na potraviny jsem snila docela dlouho. Minulý týden přišel Petr s tím, že by ji koupil. Mám vážně štěstí, že ho baví stejně jako mě zkoušet nové chutě a připravovat si doma co nejvíce možných surovin. Takže sušička je doma a jako první přišly na řadu rajčata a máta. Výhoda naší sušičky je v tom, že se při sušení navzájem nepředávají vůně a pachy, takže klidně může být v každém “patře” něco jiného (tedy za předpokladu, že se dané druhy suší na stejný stupeň).
Pokud doma nemáte sušičku, tak dejte rajčata péct pomalu do trouby.
Jak si naložit rajčata
Rajčata důkladně umyjeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny (záleží na velikosti rajčete). Pokud chceme sušení urychlit, tak vydlabeme část dužiny (hlavně semínka). Dáme do sušičky, přidáme pár lístků bazalky a necháme sušit, dokud nejsou dobře vysušená (scvrknuté a ještě lehce měkké, zhruba jako když máme sušené švestky). V sušičce to může trvat zhruba 9 hodin.
Připravíme si čisté skleničky, naskládáme do nich rajčata, lehce je osolíme, přidáme nakrájený česnek (1 stroužek na skleničku), snítku až dvě tymiánu a zalijeme olejem tak, aby bylo vše ponořené.
Uzavřeme a necháme alespoň týden naložené.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100