Pečený králík na hořčičné omáčce

0%

Porcí

4

Vaření

1 h

Hlasuj

Ingredience

  • 1 králík (naporcovaný)
  • králičí játra
  • 150 g anglické slaniny
  • 3 velké cibule
  • 50 g másla
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička tymiánu
  • hrubozrnná sůl
  • 2 bobkové listy

Postup:

Na pekáči rozpustíme máslo, na kterém restujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, kterou necháme také opéct.

Nakrájíme si játra na větší kousky, které přidáme k cibuli a slanině. Dále si připravíme v misce hořčičný základ – oba druhy hořčice, tymián a trochu hrubozrnné soli (zhruba 2 kávové lžičky).

Do pekáče vložíme maso, na které rovnoměrně rozetřeme hořčičný základ a necháme opéct ze všech stran. Do misky, kde jsme míchali hořčici, nalijeme vodu, kterou podlijeme maso. Přidáme dva bobkové listy a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté na 220 °C, na posledních 15 minut odkryjeme.

Pokud bylo maso mladé, nebude se péct déle jak 45-55 minut.

Podáváme například s mrkvovým pyré.

peceny-kralik-s-horcicnou-omackou-2

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->