Ingredience
- 1 králík (naporcovaný)
- králičí játra
- 150 g anglické slaniny
- 3 velké cibule
- 50 g másla
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička tymiánu
- hrubozrnná sůl
- 2 bobkové listy
Postup:
Na pekáči rozpustíme máslo, na kterém restujeme nahrubo nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájenou slaninu, kterou necháme také opéct.
Nakrájíme si játra na větší kousky, které přidáme k cibuli a slanině. Dále si připravíme v misce hořčičný základ – oba druhy hořčice, tymián a trochu hrubozrnné soli (zhruba 2 kávové lžičky).
Do pekáče vložíme maso, na které rovnoměrně rozetřeme hořčičný základ a necháme opéct ze všech stran. Do misky, kde jsme míchali hořčici, nalijeme vodu, kterou podlijeme maso. Přidáme dva bobkové listy a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté na 220 °C, na posledních 15 minut odkryjeme.
Pokud bylo maso mladé, nebude se péct déle jak 45-55 minut.
Podáváme například s mrkvovým pyré.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100