indické jídlo

Podzimní směs s vůní Indie

100%

Porcí

6

Hlasuj

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 14 větších rajčat
  • 2 kávové lžičky třtinového cukru
  • 1 kávová lžička soli
  • 2 velké hrsti červené čočky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kávové lžičky koření Tandoori Masala
  • špetka mleté skořice
  • 1 kávová lžička kari
  • olivový olej

Kuřecí maso

  • 3 kuřecí prsa
  • čerstvě mletá sůl
  • 30 g másla
  • 1 kávová lžička koření Tandoori Masala
  • 1 zakysaná smetana
  • koriandr/petrželová nať

Miluji indická jídla, ale do poctivé indické restaurace se dostanu jen občas. A tak jsem si domů pořídila alespoň koření Tandoori masala, které jídlo krásně provoní a ochutí. Tento recept tedy není vyloženě indický podle jejich “pravidel”, ale jistý nádech tam je. 🙂 Navíc kombinace červené čočky, rajčat a kuřecího masa vyloženě miluji, takže doufám, že tato podzimní směs bude chutnat i vám a příjemně vás zahřeje.

Poznámka: pro malé děti tento recept nedoporučuji, případně jim oddělejte porci bez koření.

Připravte si jídlo, které vás zaručeně zahřeje

Jako první si nachystáme všechny ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata umyjeme, vykrojíme “bubáka” a nakrájíme na malé kostičky. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky cca 1,5-2cm kousky a lehce ho osolíme čerstvě mletou solí.

Rozehřejeme si pánev, rozpustíme na ní máslo a přidáme kuřecí maso. Necháme opéct ze všech stran, pak přidáme lžičku Tandoori masala a průběžně mícháme.

Rozehřejeme si větší hrnec, dáme do něj pár kapek olivového oleje a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme rajčata, promícháme, necháme, aby pustily šťávu a přidáme červenou čočku. Dál přijde do hrnce všechno koření: sůl, utřený česnek, Tandoori masala, skořice a kari. Jako poslední přidáme třtinový cukr. Průběžně mícháme a čekáme, až změkne i červená čočka.

Jakmile je kuřecí maso hotové (nesmí být po rozkrojení růžové!), tak přimícháme zakysanou smetanu a vše přendáme k zeleninové směsi. Promícháme, necháme minutku na vařiči a můžeme podávat.

Při servírování můžeme přidat nasekanou petrželovou nať, nebo koriandr. Koriandr je ale dost výrazný a ne každému chutná, takže doporučuji nejdříve ochutnat. 🙂

Jako přílohu doporučuji máslový náán, případně rýži.

kuřecí maso recept kureci-smes podzimni-recept-na-zahrati kureci-maso-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100