Ingredience
- 500 g filetu lososa s kůží
- 50 g másla
- čerstvě mletá sůl a pepř
- citronová šťáva
Lososa moje děti milují. A protože ve školce ho mívá Violka s bramborovou kaší, tak je jasné, že doma to musí být stejně. Často přidávám do brambor ještě další zeleninu, tentokrát celer.
Ti moji dva si přejí lososa i ke stromečku, tak jim zřejmě vyhovím (Janek Ledecký by měl radost, že plním přání hlavně o Vánocích). Vy si jej můžete ovšem připravit i jindy během roku.
Postup:
Lososa si naporcujeme na pásky zhruba 3-4 cm široké. Lehce osolíme a opepříme. Pánev rozehřejeme a dáme rozpustit máslo. Jakmile je dostatečně rozehřáté, vložíme lososa stranou s kůží. Necháme opéct a otočíme.
Losos je hotový rychle, zvláště pokud máme filety naporcované.
Jakmile vyndáme z pánve, můžeme lehce zakápnout pár kapkami citronové šťávy.
Jako přílohu můžete také použít bramborovo-celerovou kaši. Připravuji ji v poměru 1:1 tak, že vše uvařím doměkka, scedím, přidám plátek másla a trochu mléka a rozmixuji. Posypat lze jarní cibulkou nebo oblíbenými bylinkami.