Losos na másle

50%

Porcí

4

Příprava

5 min

Vaření

15 min

Hlasuj

Like 22

Ingredience

  • 500 g filetu lososa s kůží
  • 50 g másla
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • citronová šťáva

Lososa moje děti milují. A protože ve školce ho mívá Violka s bramborovou kaší, tak je jasné, že doma to musí být stejně. Často přidávám do brambor ještě další zeleninu, tentokrát celer.

Ti moji dva si přejí lososa i ke stromečku, tak jim zřejmě vyhovím (Janek Ledecký by měl radost, že plním přání hlavně o Vánocích). Vy si jej můžete ovšem připravit i jindy během roku.

Postup:

Lososa si naporcujeme na pásky zhruba 3-4 cm široké. Lehce osolíme a opepříme. Pánev rozehřejeme a dáme rozpustit máslo. Jakmile je dostatečně rozehřáté, vložíme lososa stranou s kůží. Necháme opéct a otočíme.

Losos je hotový rychle, zvláště pokud máme filety naporcované.

Jakmile vyndáme z pánve, můžeme lehce zakápnout pár kapkami citronové šťávy.

Jako přílohu můžete také použít bramborovo-celerovou kaši. Připravuji ji v poměru 1:1 tak, že vše uvařím doměkka, scedím, přidám plátek másla a trochu mléka a rozmixuji. Posypat lze jarní cibulkou nebo oblíbenými bylinkami.

losos-vanoce-recept losos-recept ryba-vanoce-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100
-->