Ingredience
- 400 g kuřecí prsa
- 1 stroužek česneku
- 90 g tekutého medu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- cca 25 g nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
Jako první si den předem připravíme maso.
Smícháme utřený česnek, med, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, které lehce osolíme a pak ho dáme do uzavíratelné nádoby. Nalijeme na něj marinádu, lžící promícháme tak, aby byl každý kousek obalený, zavřeme a dáme do lednice do druhého dne.
Grilujeme kuřecí maso
Ještě před tím, než půjdeme grilovat, tak si připravíme všechny suroviny. Oblíbený listový salát omyjeme a natrháme na jednotlivé listy. Dál můžeme přidat nakrájená kolečka ředkvičky a nesmí chybět ani “domácí tatarka”.
Tu si připravíme smícháním 3 lžic majonézy, 1 lžičky hořčice, najemno nakrájeného 1 zavařeného okurku, nastrouhané 1/3 menší cibule a špetky soli a pepře.
My doma grilujeme na plynovém grilu WEBER SPIRIT EPX-325S GBS. O jeho výběru jsem na blogu psala v tomto článku.
Díky tomu nemusíme dlouho předehřívat, ale jestli máte gril třeba na dřevěné uhlí, tak samozřejmě nejdřív rozpalte gril. 🙂
Výhoda plynového grilu je ta, že si můžete korigovat teplotu, kterou potřebujete na dané maso. V našem případě tedy rozpálíme gril na 180 °C a kuřecí prsa grilujeme z obou stran. Kuřecí plátky grilujeme zhruba 15-18 minut (v polovině otáčíme) a jejich propečení zkontrolujeme pomocí teplotní sondy – uprostřed nejsilnější části masa musí být teplota víc jak 75 °C.
Když nemáme doma sondu, tak sundáme maso z grilu a musíme ho rozříznout, abychom se ujistili, že je hotové.
Pita chleba rozřízneme, pomažeme “domácí tatarkou”, přidáme salát, ředkvičky a kousky kuřecího masa.
Dobrou chuť.
*Recept vznikl díky barterové spolupráci s e-shopem Topgrily.cz