kuřecí maso v marinádě

Grilování: kuřecí maso v medovo-zázvorové marinádě v pita chlebu

100%

Porcí

3

Příprava

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 400 g kuřecí prsa
  • 1 stroužek česneku
  • 90 g tekutého medu
  • 1 polévková lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • cca 25 g nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • sůl

Jako první si den předem připravíme maso.

Smícháme utřený česnek, med, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Vše důkladně promícháme.

Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, které lehce osolíme a pak ho dáme do uzavíratelné nádoby. Nalijeme na něj marinádu, lžící promícháme tak, aby byl každý kousek obalený, zavřeme a dáme do lednice do druhého dne.

Grilujeme kuřecí maso

Ještě před tím, než půjdeme grilovat, tak si připravíme všechny suroviny. Oblíbený listový salát omyjeme a natrháme na jednotlivé listy. Dál můžeme přidat nakrájená kolečka ředkvičky a nesmí chybět ani “domácí tatarka”.

Tu si připravíme smícháním 3 lžic majonézy, 1 lžičky hořčice, najemno nakrájeného 1 zavařeného okurku, nastrouhané 1/3 menší cibule a špetky soli a pepře.

My doma grilujeme na plynovém grilu WEBER SPIRIT EPX-325S GBS. O jeho výběru jsem na blogu psala v tomto článku.

Díky tomu nemusíme dlouho předehřívat, ale jestli máte gril třeba na dřevěné uhlí, tak samozřejmě nejdřív rozpalte gril. 🙂

Výhoda plynového grilu je ta, že si můžete korigovat teplotu, kterou potřebujete na dané maso. V našem případě tedy rozpálíme gril na 180 °C a kuřecí prsa grilujeme z obou stran. Kuřecí plátky grilujeme zhruba 15-18 minut (v polovině otáčíme) a jejich propečení zkontrolujeme pomocí teplotní sondy – uprostřed nejsilnější části masa musí být teplota víc jak 75 °C.

Když nemáme doma sondu, tak sundáme maso z grilu a musíme ho rozříznout, abychom se ujistili, že je hotové.

Pita chleba rozřízneme, pomažeme “domácí tatarkou”, přidáme salát, ředkvičky a kousky kuřecího masa.

Dobrou chuť.

*Recept vznikl díky barterové spolupráci s e-shopem Topgrily.cz

recepty na grilování kuřecího masadomácí tatarkagrilované kuřecí masomarináda na kuřecí masokuřecí masopita chleba s kuřecím masemplynový grilgrilování na plynovém grilu

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100