naložení hermelínu

Nakládaný hermelín s octem

100%

Hlasuj

Ingredience

  • 5 hermelínů
  • 2 červené cibule
  • 15 černých oliv bez pecky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 6 polévkových lžic slunečnicového oleje + další na dolití
  • 3 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce kvasného bzeneckého octu
  • 1 lžička celého barevného pepře
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sladké papriky

Nakládaný hermelín potřebuje kvalitní ingredience a čas. Nic jiného na tom není. 🙂 Můžete si na něm pak doma pochutnat sami, nebo ho využít jako jedlý dárek na letní party, narozeniny i pod stromeček.

*recept vznikl díky dlouhodobé spolupráci s Bzeneckým octem

Doporučuji mrknout i na jejich stránky, překvapí vás, kam všude se ocet hodí. 🙂

Naložte si hermelín

Připravíme si buď 1 větší sklenici nebo 2 menší s tím, že musí být čisté a musí dobře těsnit.

Hermelín nakrájíme na osminky. Cibuly oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek na tenké plátky, stejně tak olivy.

V hmoždíři roztlučeme všechno koření kromě bobkových listů. Případně se dá použít i mixér na jemné mletí a namlet si takhle koření do zásoby (můžete ho pak využít například i na grilovaný hermelín).

V malé skleničce smícháme 6 lžic oleje, sojovou omáčku a ocet.

Do sklenice pak namačkáme kousky hermelínu, proložíme je plátky cibule, česneku a oliv. Posypeme kořením, přidáme bobkový list a zakápneme namíchanou směsí.

Pak dáme další vrstvu a postupujeme stejně.

Na závěr zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byl celý obsah sklenice ponořený.

Zavřeme a dáme do lednice.

Tip: vydržet doporučuji alespoň 10 dní, ideálně 14. Hermelín je pak krásně uležený.

hermelín recept

koření na nakládaný hermelínjak naložit hermelínnejlepší nakládaný hermelínpostup naložení hermelínurecept na nakládaný hermelínhermelínnaložený hermelín

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100