Ingredience
- 400 g brambor
- 350 g mraženého (čerstvého) hrášku
- voda a sůl na vaření
- 40 g másla
- cca 100 ml mléka
- (čerstvě mletá sůl)
- čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku
- Na ozdobu: několik kuliček hrášku a ředkvičky
Ingredience na rybu (na 1 porci vždy):
1 filet tresky
špetka čerstvě mleté soli
1/2 kávové lžíce koření Fish & Chicks SONNENTOR
pár kapek panenského olivového oleje
Připravte si chutné jarní jídlo
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě. V dalším hrnci si uvaříme hrášek, případně pokud chceme ušetřit nádobí, můžeme hrášek přidat k bramborám těsně před koncem vaření.
Během vaření si připravíme rybu na pečení. Na plech s pečícím papírem položíme filet a každý z nich lehce osolíme a posypeme kořením. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C (ideálně s funkcí páry, aby nebyl filet vysušený). Podle tloušťky filetu pečeme zhruba 15-20 minut.
Scedíme vodu a dáme si bokem pár kuliček hrášku na zdobení. Ještě teplé brambory i s hráškem rozšťoucháme. Ochutnáme, jestli jsou dostatečně slané a případně lehce dosolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a přichystáme si ruční šlehač. Tím postupně zapracujeme po kouscích máslo a mléko. Jakmile je kaše hladká, ještě jednou ochutnáme, případně dle chuti dochutíme a můžeme servírovat.
Pro potěchu oka přidáme na kaši kuličky hrášku a nakrájenou ředkvičku.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.