Ingredience
- 150 g vepřového masa
- 350 g kvalitních pasírovaných rajčat
- 4 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 větvičky tymiánu
- sůl
Tuto směs jsem si udělala do zásoby (v případě, že také chcete, musíte ingredience násobit). Je to ideální, pokud někdy nestíháte, stačí ohřát na pánvi třeba ke špagetám, přidat například řeřichou, nastrouhaný parmezán a výborné jídlo je na světě.
Postup:
Maso si nakrájíme na kousky a pomeleme v robotu. Na rozpáleném oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme lehce osolené maso. Průběžné mícháme. Jakmile není maso již růžové, tak přidáme pasírovaná rajčata, utřený česnek a tymián.
Jakmile je maso hotové, ochutnáme a případně lehce dosolíme.
Pokud si děláme směs i do zásoby, dáváme ji ještě teplou do nových nebo řádně umytých sklenic a zavařujeme na 90 °C 60 minut.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100