Mrkvový burger

100%

Porcí

6

Příprava

15 min

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 4 velké mrkve
  • 2 velké hrsti červené čočky
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky (větvičky) tymiánu
  • čerstvě mletá sůl a pepř
  • strouhanka

I když to mnozí netuší, tak hamburger původně nepochází přímo z USA ale z Hamburku, odtud také dostal svůj název. Klasicky jej tvoří grilovaná placka mletého masa a rozkrojená bulka. V tomto případě jsem zvolila méně tradiční ingredience – mrkev a červená čočka.

Postup:

Mrkve očistíme a nahrubo nastrouháme. 5 minut necháme povařit. Červenou čočku také uvaříme – doměkka.

Smícháme mrkev, čočku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a tymián. Lehce osolíme a opepříme. Abychom se placky lépe tvarovaly a držely pohromadě, přisypte lehce strouhanky a promíchejte.

Tvarujeme placky, pokud možno stejně velké, klademe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 °C  7 minut z každé strany.

Na dokončení: 6 kváskových bulek, 6 listů salátu, jarní cibulka, dresing (bílý jogurt, sůl a česnek).

Bulky klasicky rozřízneme (můžeme předehřát v troubě), potřeme dresingem, přidáme salát, placku, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a přiklopíme.

hamburger-z-mrkve-navod zeleninovy-hamburger hamburger-leto-receptmrkvovy-hamburger-recept

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->