Kdo by je neznal. Křupavé, s vůní skořice, ale v naprosté většině variant také přeslazené a ne s dvakrát dobrým složením.
Takže když jsem při kváskování narazila na recept na domácí cereálie a ještě navíc z kvásku – ano čtete správně – tak jsem dvakrát zajásala a hned se pustila do testování.
Vzhledem k tomu, že jsem v tomhle případě vůbec neměnila ingredience a původní recept zůstává totožný, nepřijde mi fér ho kopírovat a sdílet jako svůj. Protože to tak není. Jde o recept blogerky Nelka food a najdete ho přímo tady na jejím blogu.
Já vám tady za sebe doplním jen pár poznatků, nějaké ty fotky a taky se můžete mrknout na reel z přípravy, který mám na Instagramu.
- V receptu najdete 20 g kvásku → já použila pšeničný. Doma mám i žitný, ale na cereálie mi přišel vhodnější právě ten ze pšenice.
- Vanilku jsem do těsta nedávala.
- S cukrem jsem se snažila šetřit, celkem na celou dávku padly 4 rovné lžíce třtinového cukru. Ten jsem si ještě částečně rozdrtila v hmoždíři, a pak teprve smíchala se skořicí. Při ochutnávání většina strávníků řekla, že jim ta sladkost stačí.
- Každopádně co je důležité – v postupu najdede 2-3 hodiny kynutí. Osobně bych to hlídala a v případě, že máte doma teplo, tak to nechala max ty 2 hodiny a šup s těstem do lednice, protože první várku jsem nechala trochu přes 3 hodiny a už ve výsledku byla cítit lehce nakyslost.
- Skladovala jsem ve skleněné dóze a krásně křupavé vydržely i čtvrtý den.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
50
0
100