skořicové cereálie

Domácí skořicové cereálie

50%

Hlasuj

Kdo by je neznal. Křupavé, s vůní skořice, ale v naprosté většině variant také přeslazené a ne s dvakrát dobrým složením.

Takže když jsem při kváskování narazila na recept na domácí cereálie a ještě navíc z kvásku – ano čtete správně – tak jsem dvakrát zajásala a hned se pustila do testování.

Vzhledem k tomu, že jsem v tomhle případě vůbec neměnila ingredience a původní recept zůstává totožný, nepřijde mi fér ho kopírovat a sdílet jako svůj. Protože to tak není. Jde o recept blogerky Nelka food a najdete ho přímo tady na jejím blogu.

Já vám tady za sebe doplním jen pár poznatků, nějaké ty fotky a taky se můžete mrknout na reel z přípravy, který mám na Instagramu.

  • V receptu najdete 20 g kvásku → já použila pšeničný. Doma mám i žitný, ale na cereálie mi přišel vhodnější právě ten ze pšenice. 
  • Vanilku jsem do těsta nedávala. 
  • S cukrem jsem se snažila šetřit, celkem na celou dávku padly 4 rovné lžíce třtinového cukru. Ten jsem si ještě částečně rozdrtila v hmoždíři, a pak teprve smíchala se skořicí. Při ochutnávání většina strávníků řekla, že jim ta sladkost stačí. 
  • Každopádně co je důležité – v postupu najdede 2-3 hodiny kynutí. Osobně bych to hlídala a v případě, že máte doma teplo, tak to nechala max ty 2 hodiny a šup  s těstem do lednice, protože první várku jsem nechala trochu přes 3 hodiny a už ve výsledku byla cítit lehce nakyslost. 
  • Skladovala jsem ve skleněné dóze a krásně křupavé vydržely i čtvrtý den. 

 

recept na skořicové cereáliecereálie se skořicícereálie postupcereálie z kvasujak upéct cereálierecept snídaněsladký receptciniminis

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
50 0 100