Ingredience
- 10 menších mrkví
- 4 středně velké brambory
- 1-2 stroužky česneku
- snítka petrželové natě
- 700 ml zeleninového/kuřecího vývaru
- špetka soli
- pár kapek olivového oleje
- balsamico na dozdobení
Mrkev, brambory, česnek i petrželovou nať jsem utrhla těsně před tím, než jsem šla vařit. Všechno vonělo LÉTEM! ♥ A i na talíři to pak bylo poznat. Tohle vaření miluju. Nic složitého, ale když máte dobré ingredience, stojí to za to.
Uvařte si jemný krém z mrkve a brambor
Jako první si očistíme mrkev a brambory. Vzhledem k tomu, že jsem měla nové přímo ze zahrady, jen jsem je kartáčem umyla a neškrábala.
Mrkev i brambory si nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme hrnec, kápneme trochu olivového oleje a na něm orestujeme nadrobno nakrájený česnek (když je nový a čerstvý, má sílu, bude stačit 1 stroužek… u starého bych dala 2). Stačí jen minuta, aby nezhořkl. Pak přisypeme mrkev, po minutách i brambory. Jen lehce osolíme, přidáme polovinu petrželové natě a zalijeme vývarem.
Jakmile jsou mrkev a brambory měkké, vypneme vařič.
Vše rozmixujeme do hladkého krému. Ochutnáme, jestli je třeba dosolit a můžeme podávat.
Dozdobíme nasekanou petrželovou natí a pár kapkami balsamica.
Dobrou chuť!
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Přidejte se a těšte se na spoustu tipů a recenzí.