Základní ingredience
- 120 g jemných vloček Emco
- 120 g ovesných vloček s vlákninou Emco
- 150 g změklého másla
- 5 polévkových lžic medu
Kokosové kuličky s Goji
- 4 polévkové lžíce mléka
- 100 g kokosu
- 2 polévkové lžíce rozdrceného Goji
Ořechové
- 1/2 vanilkového lusku (dřeň)
- 100 g ořechů (vlašských+lískových)
Miluji recepty, které mají více využití. Tyto výborné ovesné kuličky si můžete připravit během roku na snídani nebo do školy a práce na svačinu, ale stejně tak si je s dětmi můžete dát i na Vánoce. Doma jsme si připravili rovnou dvě varianty. Krapet více nám všem chutnala ta s kokosem a Goji, ale i ořechové kuličky jsou moc dobré a kouzelně voní vanilkou. A pokud vás napadne další varianta, klidně mi ji napište do komentáře, budu jedině ráda 🙂
Jak si připravit nepečené ovesné kuličky s kokosem a Goji
Smícháme polovinu základních ingrediencí, přidáme mléko, kokos a Goji (kustovnici) a vypracujeme konzistentní těsto. Zabalíme do potravinové folie a dáme do chladna zhruba na 30 minut.
Po 30 minutách tvarujeme kuličky. Vzhledem k tomu, že jde o nepečené cukroví, je lepší kuličky sníst do 3 dnů.
Jak si připravit nepečené kuličky z ovesných vloček a ořechů
Smícháme druhou polovinu základních ingrediencí, přidáme namleté ořechy a vypracujeme konzistentní hmotu (těsto). Opět zabalíme do potravinové folie a dáme do chladna na 30 minut.
Vytvarujeme kuličky a opět jako u kokosových doporučuji sníst do 3 dnů.
Když si je dáváme do jogurtu, tak stačí 3-4 kuličky na porci.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100