Danielův chleba

100%

Vaření

45 min

Hlasuj

Ingredience

  • 300 ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 kávová lžička cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 2 zarovnané kávové lžičky soli
  • 2 kávové lžičky drceného (celého) kmínu
  • 2 cibule
  • olivový olej

Tento recept je něco jako “pečeme na přání”. Sestřin kamarád Dan se chystá za velkou louži a miluje dobrý chleba. A protože se blíží i Vánoce, tak je tento chleba něco jako dárek pro něj. Dostal namíchanou směs a zbylé ingredience v “dárkovém balení”. Něco jako Honza dostal na cestu buchty, Dan bude mít chleba 🙂

Takže šťastnou cestu, Dane 🙂

Každopádně tento výborný chléb s cibulí si klidně upečte i vy a omluvte prosím horší kvalitu fotky. Fotila jsem až pozdě večer a na fotkách se to bohužel podepsalo.

Upečte si domácí chléb s cibulí

Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a přidáme sušené kvasnice. Lehce zamícháme a necháme vzejít kvásek.

Ve větší míse smícháme mouku (klidně můžeme část nahradit žitnou chlebovou) se solí a kmínem.

Na rozehřáté pánvi s pár kapkami olivového oleje osmažíme nakrájenou cibulku.

Do mouky přidáme kvásek, promícháme a vmícháme i osmaženou cibuli. Můžeme ještě lehce propracovat rukama.

Přikryjeme čistou utěrkou a dáme na 45 minut kynout. Pak přendáme do moukou vysypané ošatky na chléb, přikryjeme a necháme kynout ještě dalších 30 minut. Pokud nemáme ošatku, můžeme použít zapékací mísu.

Přendáme na rozehřátý plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 230 °C po dobu 15 minut, a pak stáhneme teplotu na 190 °C po dobu 30 minut.

domaci_cibulovy_chleb

recept_na_domaci_chleb

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100