Ingredience
- 500 g polohrubé pšeničné mouky
- 125 g pšeničné celozrnné mouky
- 125 g žitné celozrnné mouky
- 1/2 lžíce kmínu + na posypání
- 2 lžičky soli
- 5 lžic oleje
- 1 malá cibule – nadrobno nakrájená
- 24 g čerstvého droždí
- 1 lžička krupicového cukru
- hrubozrnná sůl na posypání
- 500 ml vlažné vody
Postup:
Do velké mísy vsypeme všechnu mouku. Přidáme sůl, olej, kmín a cibuli.
V další nádobě smícháme 500 ml vlažné vody s droždím a cukrem. Tekutinu přilijeme k mouce a vše dobře promícháme a vypracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 40 minut.
Předehřejeme si troubu na 180 °C, namočenou lžící nabíráme těsto a tvarujeme z něj dalamánky, které posypeme solí a kmínem.
Pečeme zhruba 20 minut.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100