Ingredience
- 125 g mletých mandlí
- 125 g polohrubé mouky (špaldové hladce mleté)
- 200 ml mléka
- 50 ml slunečnicového oleje
- 4 lžíce medu
- 2 rovné kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
- 12 lžic marmelády (nějaké výrazné, kyselejší)
Krycím názvem pro tyto mandlové muffiny se stal název Eviččiny. Jak už to tak bývá, nebylo to náhodou nýbrž zcela plánovaně. Naše skvělá kamarádka a hodná teta slaví právě dnes xté narozeniny. Na Jiříkově oslavě tak musela dostat (předčasně) jako dárek i svoje muffiny. Jako bonus k dárkům dostala i narozeninovou edici receptů právě na muffiny (moje recepty + obrázky = vytisknout, svázat a je hotovo).
Postup:
Smícháme namleté (rozmixované) mandle, mouku a prášek do pečiva. V druhé míse smícháme mléko, olej a med. Poté smícháme sypké a tekuté ingredience dohromady.
Nandáme do košíčků nebo formy lžíci těsta, přidáme lžíci marmelády a na ni doplníme těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C zhruba 18-20 minut.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100