Omáčka
- 1 cibule
- 400 g rajčat v plechovce (v sezoně čerstvé)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- čerstvě mletá sůl a pepř
- olivový olej
- chilli (pouze pro dospělé)
Dokončení
- 10 tortill
- 300 g kuřecích prsou
- 150 g chedaru
- 170 g kukuřice
- čerstvě mletá sůl a pepř
- olivový olej
Kdo by neznal Qurrito. Já se bez mučení přiznám, že si ho jednou za čas ráda dopřeji. Děti mají také rády různě plněné placky, takže když jsem přemýšlela, co připravit na oslavu Jiříkových narozenin, napadlo mě právě ono Qurrito.
Uvažovala jsem nad ním už dříve, když jsem zjistila, že domácí tortilly nejsou nějak obtížné na přípravu. Ale postrádám domácí kontaktní gril. To bych ale nebyla já, kdybych si s tím neporadila – lze použít klasický toastovač. Recept na domácí tortillu najdete u mě zde.
Postup:
Připravíme si nejdříve omáčku. Do menšího hrnce kapneme pár kapek olivového oleje a restujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rajčata (buď z plechovky nebo čerstvé – pokud máme čerstvé, nejdříve je spaříme horkou vodou a oloupeme slupku). Lehce osolíme a přidáme i špetku pepře a třtinový cukr. Mícháme, aby se omáčka nepřipalovala. Zhruba po 10 minutách vaření vymačkáme česnek, promícháme a můžeme odebrat bokem část pro děti. Pro dospělé můžeme přidat ještě 1 stroužek česneku a špetku chilli. Promíchát, nechat ještě 2 minuty provařit a odstavit z plamene.
Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Lehce osolíme a opepříme. Na pár kapkách olivového oleje osmahneme. Maso zkontrolujeme, zda je řádně hotové.
Chedar nakrájíme taktéž na malé kousky.
Tortillu potřeme celou omáčkou. Na spodní půlu navrstvíme kuřecí maso, kukuřici a zasypeme chedarem. Překlopíme tortillu. Pokud máme kontaktní gril, můžeme dát zapéct takto celou. Jinak ji překrojíme v půlce a dáme zapéct do toastovače.
Pozn. do času přípravy a vaření nejsou započítány domácí torilly.