Ingredience
- 400 g červené čočky
- 1 velká cibule
- 2 větší mrkve
- sůl
- tymián
- olivový olej
Postup:
Červenou čočku důkladně propereme a dáme ji vařit do lehce osolené vody (dáme raději více vody). Čočka je uvařená relativně rychle, proto si mezitím stihneme akorát očistit cibuli a mrkev.
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Rozehřejeme olivový olej, na kterém opečeme cibuli a přidáme mrkev, promícháme a lehce posypeme tymiánem. Necháme orestovat.
Jakmile je čočka uvařená doměkka, přidáme orestovanou cibulku s mrkví, promícháme a případně dochutíme. Můžeme podávat s vařeným vajíčkem, chlebem a okurkem, jak jsme zvyklí u klasické čočky.
Dejte vědět svým přátelům...
42.105263157895
0
100