Dušené skopové maso

Porcí

6

Hlasuj

Ingredience

  • 800 g skopového masa (ideálně svíčková)
  • 2 velké cibule
  • 2 velké mrkve
  • 2 petržele
  • 1 menší celer
  • 200 g rajčatového pyré
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 6 kuliček pepře
  • sůl
  • olivový olej
  • vývar na podlití

Postup:

Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka nebo kostičky a necháme ji lehce opéct. Vyndáme zeleninu bokem a přidáme maso nakrájené na kostky. Maso necháme restovat a zatáhnout ze všech stran. Až poté osolíme – maso začne pouštět šťávu.

Až poté vrátíme orestovanou zeleninu, přidáme bobkový list a zbylé koření a také rajčatové pyré. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo veškeré maso a zelenina ponořená. Stáhneme plamen a dusíme, dokud maso nezměkne. Pokud se vývar rychle vyvaří, můžeme ho trochu přilít.

Podáváme například s indickým chlebem.

dusene-skopove

 

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
0 0 100
-->