Ingredience
- 800 g skopového masa (ideálně svíčková)
- 2 velké cibule
- 2 velké mrkve
- 2 petržele
- 1 menší celer
- 200 g rajčatového pyré
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- sůl
- olivový olej
- vývar na podlití
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka nebo kostičky a necháme ji lehce opéct. Vyndáme zeleninu bokem a přidáme maso nakrájené na kostky. Maso necháme restovat a zatáhnout ze všech stran. Až poté osolíme – maso začne pouštět šťávu.
Až poté vrátíme orestovanou zeleninu, přidáme bobkový list a zbylé koření a také rajčatové pyré. Promícháme a zalijeme vývarem tak, aby bylo veškeré maso a zelenina ponořená. Stáhneme plamen a dusíme, dokud maso nezměkne. Pokud se vývar rychle vyvaří, můžeme ho trochu přilít.
Podáváme například s indickým chlebem.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100