Vánoční pomerančové sušenky

100%

Příprava

20 min

Vaření

10 min

Hlasuj

Ingredience

  • 100 g špaldové mouky hladce mleté
  • 35 g karobu
  • 4 velké lžíce rýžového/datlového sirupu
  • 50 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
  • 4 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
  • z 1 kůra z pomeranče
  • moučkový cukr na obalení

Chuť a vůně pomeranče, která dokonale doplňuje karob. Cukroví, u kterého vám jedna dávka stačit nebude. 🙂

Tento skvělý recept mi poslala moje kamarádka Zuzka. A nebyla bych to já, kdybych si jej lehce neupravila, ale to už mě znáte. Každopádně to hlavní jsem zachovala – chuť a vůně pomeranče.

Dělala jsem je letos už podruhé, abych je mohla konečně přefotit 🙂 A na Vánoce je budu muset upéct ještě jednou. Ale to vůbec nevadí, protože jejich příprava i pečení zabere jen chviličku.

Tip: pokud nechcete do cukroví vůbec dávat cukr, tak sušenky neobalujte v moučkovém cukru.

Upečte si zdravé sušenky

Mouku prosejeme s karobem a práškem do pečiva. Přidáme rozšlehaná vejce, rýžový sirup, změklé máslo a pomerančovou šťávu i kůru (z očištěného pomeranče). Vypracujeme těsto, které je hodně lepivé. Zabalíme do potravinové folie a dáme na 2 hodiny do lednice.

Přichystáme si plech s pečícím papírem, rozehřejeme troubu na 200 °C a moučkový cukr prosejeme do misky.

Kávovou lžičkou nabíráme těsto, celé obalíme v moučkovém cukru a klademe na pečící papír. Necháváme velký rozestup a pečeme 10 minut.

Po vyndání z trouby necháme pár minut vychladnout, poté přemístíme na rošt.

V  uzavřené nádobě vydrží sušenky 7 dní.

 

zdrave-vanocni-susenky pomerancove-susenky recept-na-zdrave-cukrovi susenky-s-karobem vanoce-diy vanocni-cukrovi-pro-deti vanocni-inspirace zdrave-vanocni-cukrovi

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->