Ingredience
- 350 g špaldové mouky
- 150 g vlašských ořechů (namletých)
- 150 g natura moučkového cukru
- 250 g másla
- špetka skořice
- půl tabulky vysokoprocentní čokolády (nastrouhané)
- moučkový cukr na obalení
Pracny, nebo medvědí tlapky? Ať už jim doma říkáte jakkoliv, toto “formičkové cukroví” patří k naprosté stálici. Já ho vždy pekla se strouhanou čokoládou, ale letos jsem ji nahradila oblíbeným troubelickým kakaem a musím říct, že chutnají ještě lépe!
Postup tedy nechávám stejný, ale vy už budete vědět, že jestli chcete, stačí čokoládu vyměnit za 2 polévkové lžíce kakaa. 🙂
Upečte si křupavé pracny
Veškeré ingredience smícháme, důkladně vypracujeme, zabalíme do potravinové folie a dáme přes noc odležet do chladu.
Druhý den výtáhneme těsto předem z lednice, aby povolilo.
Formičky si vymažeme máslem. A do nich pak natlačíme těsto.
Pečeme v předem vyhřáté troubě zhruba 15-20 minut na 200 °C (těsto se ve formičce nejdříve vyfoukne, potom splaskne).
Po vychladnutí můžeme obalit lehce v moučkovém cukru.
Kakaová varianta:
Varianta s čokoládou: