Ingredience
- 200 g čokolády (alespoň 50 % obsahu kakaa)
- 150 g másla
- 30 g cukru krupice
- 30 g cukru moučka
- 3 vejce
- 4 velké lžíce bezlepkové mouky (např. směs Jizerka)
- tuk a mouka na vymazání a vysypání formy
Chystáte oslavu a víte, že dorazí někdo, kdo má bezlepkovou dietu? Připravte dezert, který bude vhodný. Tento čokoládový je tak dobrý, že nikdo nepozná rozdíl a navíc je natolik chutný, že si na něm všichni pochutnají, to Vám slibuji.
Postup:
Čokoládu nalámeme, máslo nakrájíme na kousky a dáme do hrnce, který umístíme na vodní lázeň a necháme rozpustit.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a na konec přidáme a vyšleháme s cukrem krupice. Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, vmícháme mouku a sníh a pomalu přimícháme čokoládu s máslem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C, kulatou formu vymažeme a vysypeme (opět bezlepkovou moukou!) a rozetřeme těsto.
Pečeme 20-25 minut.
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
100
0
100