Bábovka s černým bezem

89%

Porcí

7

Příprava

5 min

Vaření

45 min

Hlasuj

Ingredience

  • 250 g špaldové mouky hladce mleté
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 3 vejce
  • 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 70 ml bezového sirupu
  • 3 polévkové lžíce medu

Jsme tak pracovali na zahradě a koukám, že bez ještě hodně kvete. Nějak na mě přišla chuť na bezovou bábovku. Nadhodila jsem to a chytila se toho sestra, která u nás zrovna byla. Že ji tedy upeče. Daly jsme dohromady recept a šlo se na věc. Musím říct, že nápad to byl výborný, protože bábovka se víc než povedla.

Upečte si ji třeba stejně jako my v sobotu večer a schovejte ji k nedělní snídani. S dobrým čajem a čerstvě vymačkanou ovocnou šťávou – přímo parádní kombinace!

Do receptu se hodí domácí bezový sirup a ještě víc tato varianta sirupu z černého bezu, citrusů a meduňky.

Jak upéct tvarohovou bábovku s bezovým sirupem

Rozehřejeme si troubu na 200 °C, formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kokosem.

Veškeré ingredience smícháme. Nejdříve ty tekuté, a pak přisypeme mouku s kypřícím práškem. Žádné složitosti.

Důkladně promícháme a přendáme těsto do formy.

Pečeme zhruba 30  minut, přikryjeme alobalem, aby nebyl spodek bábovky spálený a necháme dopéct. Zda je bábovka upečená můžeme zkontrolovat zapíchnutím špejle – nesmí na ni zůstat těsto.

Pozn. pokud máte bezovou chuť vážně rádi, klidně si dopřejte sirupu více. Jen pak ale musíte přidat trochu mouky.

domaci_babovka_postup bezova_babovka_recept tvarohova_babovka_sirup_bezovy sirup_z_cerneho_bezu dezert_ke_kave babovka_cernym_bezem

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
88.888888888889 0 100