Ingredience
- 250 g špaldové mouky hladce mleté
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 3 vejce
- 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
- 100 ml slunečnicového oleje
- 70 ml bezového sirupu
- 3 polévkové lžíce medu
Jsme tak pracovali na zahradě a koukám, že bez ještě hodně kvete. Nějak na mě přišla chuť na bezovou bábovku. Nadhodila jsem to a chytila se toho sestra, která u nás zrovna byla. Že ji tedy upeče. Daly jsme dohromady recept a šlo se na věc. Musím říct, že nápad to byl výborný, protože bábovka se víc než povedla.
Upečte si ji třeba stejně jako my v sobotu večer a schovejte ji k nedělní snídani. S dobrým čajem a čerstvě vymačkanou ovocnou šťávou – přímo parádní kombinace!
Do receptu se hodí domácí bezový sirup a ještě víc tato varianta sirupu z černého bezu, citrusů a meduňky.
Jak upéct tvarohovou bábovku s bezovým sirupem
Rozehřejeme si troubu na 200 °C, formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kokosem.
Veškeré ingredience smícháme. Nejdříve ty tekuté, a pak přisypeme mouku s kypřícím práškem. Žádné složitosti.
Důkladně promícháme a přendáme těsto do formy.
Pečeme zhruba 30 minut, přikryjeme alobalem, aby nebyl spodek bábovky spálený a necháme dopéct. Zda je bábovka upečená můžeme zkontrolovat zapíchnutím špejle – nesmí na ni zůstat těsto.
Pozn. pokud máte bezovou chuť vážně rádi, klidně si dopřejte sirupu více. Jen pak ale musíte přidat trochu mouky.