Bylinková nádivka

100%

Porcí

6

Příprava

20 min

Vaření

30 min

Hlasuj

Ingredience

  • 8 rohlíků
  • 120 ml mléka
  • 50 g másla
  • 3 vejce
  • 2 velké hrnky nasekaných kopřiv
  • svazek petrželová nať, pažitka, 1 větvička tymiánu
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 zarovnané lžičky přášku do pečiva bez fosfátu
  • 8 plátků libové šunky (více jak 90 % masa)
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Nádivka se nutně nemusí jen do něčeho nadívat, můžete si ji upéct zvlášť. Tato bylinková s kopřivami je moc chutná. Pokud ji chcete bezmasou, nepřidávejte šunku.

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kousky, zalijeme je mlékem a máslem a necháme po 15 minut stát, aby kousky hezky nasály mléko.

Mezitím si umyjeme a nakrájíme kopřivy na drobno. Bylinka taktéž. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vmícháme do pečiva. Poprášíme práškem do pečiva, přidáme kopřivy a bylinky a prolisovaný česnek.

Lehce osolíme a opepříme. Úplně na konec jemně vmícháme sníh z bílků a přeneseme na plech (vymazaný tukem). Pokud chceme přidat šunku, natrháme ji na menší kousky a posypeme rovnoměrně po povrchu nádivky.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba po dobu 25-30 minut (nádivka krásně zezlátne).

bylinkova-nadivka

recept-deti-nadivka

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->