Ingredience
- 800 g telecího plecka
- hrubozrnná sůl
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- 400 ml telecího vývaru
- Olej nebo sádlo
Postup:
Maso si odblaníme, pokud je to třeba. Lehce posypeme hrubozrnnou solí a bylinkami. Na rozpáleném pekáči s olejem nebo sádlem maso restujeme krátce ze všech stran, tak aby se zatáhlo a drželo při pečení šťávu.
Podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C. V průběhu pečení podléváme a alespoň jednou maso otočíme. Doba pečení bude záležet na tloušťce masa, ale bude to trvat zhruba 1 hodinu.
Po vytažení z trouby necháme 5 minut stát, pak teprve krájíme.
Podáváme například s vařeným bramborem a chřestovým krémem.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100