Ingredience
- 1 mladý kohout
- 1 cibule
- 2 menší mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 bobkový list
- snítka libečku
- 5 kuliček nového koření
- 7 kuliček černého pepře
- sůl
- voda na zalití
Postup:
Kohouta vložíme do velkého hrnce, kořenovou zeleninu okrájíme, umyjeme a vložíme do hrnce. Cibuli oloupeme jen svrchní slupku, lehce ji nařízneme a přidáme do hrnce.
Osolíme a přidáme veškeré koření a libeček. Zalijeme vodou, aby byl kohout ponořený a dáme vařit.
Vaříme na mírném plameni, zhruba 2 hodiny.
Kohouta dáme na pekáč, přilijeme 2 naběračky vývaru a dáme ho dopéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C, aby se nám vytvořila kůrka. Během pečení podléváme.
Vývar můžeme použít jako polévku a kohouta podáváme např. s nádivkou.
Dejte vědět svým přátelům...
0
0
100