Ingredience
- 500 g telecí kýty
- 3 velké cibule
- 3 větší mrkve
- 2 petržele
- půlka většího celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- snítka tymiánu
- 4 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- 500 ml hovězí vývar
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
Veškerou zeleninu si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, jakmile zezlátne, přidáme k ní nakrájený česnek. Přidáme veškerou kořenovou zeleninu a necháme ji opéct. Přidáme bobkový list, tymián, nové koření i pepř, promícháme.
Přidáme postupně všechno maso, které jsme nakrájeli na kousky a lehce osolili. Necháme jej zatáhnout a přilijeme červené víno, které necháme zcela vyvařit. Poté přidáme teplý hovězí vývar a necháváme dusit, dokud maso zcela nezměkne.
Vyndáme bobkové listy a koření, omáčku můžeme rozmixovat tyčovým mixérem nebo nechat zeleninu vcelku.
Podáváme například se šťouchaným bramborem.
Kategorie
Recept od
Gabi
Dejte vědět svým přátelům...
24.137931034483
0
100