Levandulový cukr

100%

Příprava

5 min

Hlasuj

Ingredience

  • 10 levandulových květů
  • 1 kg třtinového cukru

Už nemusíte do Provence, abyste si přivoněli k levanduli. Daří se jí i v našich podmínkách, takže pokud ji ještě nemáte na záhonu nebo na balkoně v květináči, tak na tom určitě zapracujte 🙂

Krásně a intenzivně voní, dávám si ji pod polštář na lepší spaní, do koupele a postupně s ní začínám pracovat i v kuchyni. Můžete ji vyzkoušet třeba v této domácí borůvkové limonádě. A tak jsem si řekla, že si připravím i levandulový cukr, který pak můžu využít při pečení dezertů.

Příprava levandulového cukru

Dá se říct, že snad ani není potřeba popisovat. Stačilo by se podívat na fotky. Vážně tak snadné to je, ale ten výsledek, ten je ohromný.

Usušíme si květy levandule. Do dózy, která jde dobře uzavřít postupně sypeme třtinový cukr a prokládáme květy levandule (část jsem protřela v rukou). Protřepeme a uzavřeme.

Hodí se do všech dezertů, kde byste měli rádi aroma levandule.

levandule_recept levandulovy_cukr_recept pouziti_levandule_kuchyne cukr_trtinovy_levandule

levandule

 

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100