Ingredience
- 1 brokolice
- 5 lžic pohankové krupice
- 20 g másla
- čerstvě mletá sůl
- voda
- 1 kostka zeleninového bujónu od SONNENTORU
Stávkují vaše děti, když jim řeknete, že bude polévka z brokolice? Udělejte z ní jemný krém a uvidíte, že sklidíte úspěch.
Uvařte si hladký krém z brokolice
Na másle si osmahneme pohankovou krupici, nutno stále míchat, aby se nepřismahla! Jakmile lehce zhnědne, zalijeme jí dostatkem vody a necháme chvíli provařit, přidáme omytou a naloupanou větší brokolici (případně 400 g mrazené brokolice). Pro ještě výraznější chuť doporučuji přidat 1 kostku Zeleninové polévky sv. Hildegardy od SONNENTORU. Jen lehce osolíme a vaříme do změknutí.
Rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému.
K podávání můžeme doplnit krutonky, vejce ať již vařené či volské oko, kousky brokolice oddělané před podáváním…
Tip: Další variantou jsou u nás oblíbené listové tyčinky. Ty si připravíme tak, že vyválíme plát listového těsta, pokapeme ho olivovým olejem, nastrouháme na něj libovolný sýr a přidáme oblíbené koření (např. provensálskou směs). Přiklopíme stejně velkým plátem těsta, rádýlkem nakrájíme na pásky a ty zamotáme. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.
Pozn. první fotky – polévka připravená ze zmražené brokolice. Tmavší barva polévky je z čerstvé brokolice.