recept na brokolicovou polévku

Brokolicový krém

100%

Porcí

5

Vaření

20 min

Hlasuj

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 5 lžic pohankové krupice
  • 20 g másla
  • čerstvě mletá sůl
  • voda
  • 1 kostka zeleninového bujónu od SONNENTORU

Stávkují vaše děti, když jim řeknete, že bude polévka z brokolice? Udělejte z ní jemný krém a uvidíte, že sklidíte úspěch.

Uvařte si hladký krém z brokolice

Na másle si osmahneme pohankovou krupici, nutno stále míchat, aby se nepřismahla! Jakmile lehce zhnědne, zalijeme jí dostatkem vody a necháme chvíli provařit, přidáme omytou a naloupanou větší brokolici (případně 400 g mrazené brokolice). Pro ještě výraznější chuť doporučuji přidat 1 kostku Zeleninové polévky sv. Hildegardy od SONNENTORU. Jen lehce osolíme a vaříme do změknutí.

Rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému.

K podávání můžeme doplnit krutonky, vejce ať již vařené či volské oko, kousky brokolice oddělané před podáváním…

Tip: Další variantou jsou u nás oblíbené listové tyčinky. Ty si připravíme tak, že vyválíme plát listového těsta, pokapeme ho olivovým olejem, nastrouháme na něj libovolný sýr a přidáme oblíbené koření (např. provensálskou směs). Přiklopíme stejně velkým plátem těsta, rádýlkem nakrájíme na pásky a ty zamotáme. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct. 

Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.

Pozn. první fotky – polévka připravená ze zmražené brokolice. Tmavší barva polévky je z čerstvé brokolice. 

recept na brokolicovou polévkubrokolicová polévkabio zeleninovy bujón

brokolice-polevka-recept

brokolicovy-krem-recept

Sdílení & Tisk

Dejte vědět svým přátelům...
100 0 100
-->