Ingredience
- 150 g zeleného hrášku
- 100 g fazolových lusků
- 100 g brokolice
- 50 g listového špenátu
- 1 zarovnaná kávová lžička soli
- voda
- klíčky (mungo a čočka)
- petrželová nať
- sezamová semínka
Pro krémové polévky mám slabost a myslím si, že stejně tak většina rodičů. Když to vezmu za sebe, tak se mi líbí ta jemnost. Když za rodiče, tak to, že do takového krému schováte i tu zeleninu, kterou děti zrovna dvakrát nemusí. Třeba našemu Jirkovi vadí, když v polévce plave cibule. V krému ji nenajde. 🙂
Uvařte si krémovou polévku ze zeleniny:
Pokud máme čerstvou zeleninu, důkladně ji umyjeme. Mraženou dáváme rovnou do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou tak, aby byla veškerá zelenina ponořená a dáme vařit.
Vaříme zhruba 15-20 minut. Doplnit můžeme čerstvými klíčky, sezamovými semínky a petrželovou natí.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu) – přihlášením dáváte souhlas s odběrem novinek z blogu Recepty dětem.
Už jste viděli kuchařku RECEPTY DĚTEM – Vařte pro děti tak, aby chutnalo o vám? Pokud ne, tak mrkněte ♥ Najdete v ní 86 nových receptů, které jinde nenajdete a celkem se můžete těšit na 103 receptů pro celou rodinu ♥
Ještě mě nesledujete na Facebooku a Instagramu? Tak to honem napravte 🙂 Nic vám pak neuteče.