Ingredience
- 400 g lososa (filet)
- 1/2 salátové okurky
- 150 g polníčku
- 150 g cherry rajčátek
- 6 ks ředkviček
- 3 jarní cibulky
- 2 snítky tymiánu
- čerstvě mletá sůl a pepř
- olivový olej
Lososa doma milujeme, obzvláště Violka, ta by se ho ujedla. Naposledy jsem ho zkusila upéct společně se zeleninou v pečícím papíru a myslím, že jinak ho už doma dělat nebudu. Tak krásně šťavnaté a plné chuti, naprostá dokonalost. Zelenina se dá obměnit dle toho, co je momentálně k dispozici nebo co máte rádi.
Losos
Je zdrojem dobře stravitelných bílkovin, nenasycených mastných kyselin omega 3, vitaminů skupiny B a D a dále minerálů jako selen, draslík a další. O příznivém vlivu lososa a celkově ryb na naše zdraví není třeba žádných debat, takže hurá do obchodu pro něj.
Zdravá večeře nebo oběd – upečte si lososa
Rozehřejeme si troubu na 180 °C.
Očistíme si zeleninu, umyjeme ji a nakrájíme. Okurku na tenké půlměsíčky, jarní cibulku na kousíčky, a cherry rajčátka a ředkvičky na půlky nebo čtvrtky. Lístky polníčku můžeme nechat jak jsou. Dáme na pekáček vyložený pečícím papírem (pečící papír připravíme větší tak, aby s ním šlo celý pekáč i přikrýt).
Filet lososa nakrájíme na menší kousky, zhruba 3-4 cm dlouhé. Zkontrolujeme, zda nezůstala žádná kost, případně ji vytáhneme pinzetou. Rozmístíme na zeleninu. Přidáme Tymián a vše lehce osolíme a opepříme. Zakapeme olivovým olejem.
Přikryjeme pečícím papírem a dáme péct, dokud nebude maso krásně růžové a upečené.