Ingredience
- 100 g Emco ovesné vločky jemné
- 100 g Emco ovesné vločky jemné s vlákninou
- 100 g celozrnná žitná mouka (jemná)
- 2 kávové lžičky kypřící prášek do pečiva
- 150 g baby špenát
- špetka soli
- 50 ml olivového oleje
- 1 vejce
- cca 500 ml mléko
Různých soutěží a nabídek chodí každý týden několik. Čím to, že zrovna Emco mě baví? Asi to bude tím, že si vždy vyhrají s přípravou a pravidly. Tentokrát došel takový “kouzelný a tajemný” balíček, který obsahoval suroviny, ze kterých jsem měla připravit buď slanou nebo sladkou snídani. Jakmile jsem uviděla v povolených ingrediencích špenát, tak jsem měla hned jasno. Parádní jarní snídaně. Páč zrovna před týdnem jsem si koupila v Kiku – tedy dětem jsem koupila – 2 jarní vykrajovátka.
Domácí špenátové vafle – na jaro jako stvořené!
Vločky si nameleme v robotu. Nemusíte se toho bát, pokud máte doma silný tyčový mixér, tak to zvládne i on.
Namleté vločky smícháme s celozrnnou moukou, kypřícím práškem a špetkou soli. Baby špenát důkladně umyjeme a rozmixujeme společně se směsí.
Přidáme vejce, olivový olej a postupně přiléváme mléko. Pořádně mícháme, aby nám v těstě nevznikaly hrudky. Konzistence těsta na vafle by měla být stejná, jako když děláte palačinky.
Těsto necháme 30 minut odpočinout.
Rozpálíme si vaflovač (já jej ani nevymazávala) a upečeme vafle.
Uvedené množství vystačilo na 7 vaflí.
Vejce si připravíme klasicky jako volské oko, jen aby bylo pěkně žluté, tak žloutek ve formičce “rozpíchneme”.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Máte slabost pro přírodní motivy v kuchyni? Pak se vám možná stejně jako mně bude líbit tato snídaňová sada.
Pokud nemáte doma jarní vykrajovátka, tak můžete použít cokoliv ostatního, třeba srdíčko nebo čistě jen vejce.
A tady to super jarní vykrajovátko za pár kaček z Kiku ♥