Ingredience
- 150 g špaldové mouky hladce mleté
- 3 vejce
- 80 g povoleného másla
- 100 ml mléka
- 4 polévkové lžíce rozinek
- 2 zarovnané kávové lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 polévkové lžíce světlého karobu
- špetka soli
Kdo by je neznal. Jejich problém vidím v tom, že jsou zbytečně přeslazení a celkově složení za moc nestojí. Domácích variant najdete na internetu spoustu. Sama jsem tu jednu měla, ale postupem času prošla menšími úpravami, a tak vznikl zcela nový recept.
Nejdřív jsem pekla s třtinovým cukrem, pak s medem a skončila jsem u verze slazené rozinkami.
Mimochodem food styling je dílem dětí, což zřejmě poznáte :-))
Jak si upéct domácího Brumíka
Prvně si namočíme rozinky do mléka. Necháme je tak alespoň 15 minut, a pak je rozmixujeme.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutky jen lehce prošleháme s povoleným máslem. Přidáme k nim mouku, promícháme vařečkou.
Rozinky s mlékem přidáme k těstu. Jako poslední přidáme vyšlehaný sníh.
Nandáme do silikonové formy a necháme si zhruba 1/3 těsta, kterou obarvíme karobem a dáme do formiček.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
Zajímá vás, co je u mě nového? Přihlaste se k odběru chutných novinek (recepty, soutěže a další zajímavosti okolo blogu).
Dejte vědět svým přátelům...
80.821917808219
0
100
73